Juridisch warenhuis?

Hoewel er nog nauwelijks publiciteit aan het initiatief is gegeven, heeft Nederland sinds december 2012 een juridisch warenhuis. De bedoeling van de initiatiefnemers van Lex & Leads is dat cliënten juridische diensten kunnen inkopen voor een vast tarief, omdat er behoefte is aan helderheid.

Op dit moment is alleen het advocatendeel actief (www.omniusadvocaten.nl), waaraan bekende advocaten als Damsté Advocaten en De Haan Advocaten deelnemen. Maar het warenhuis wordt uitgebreid met notarissen, fiscalisten, juristen en gerechtsdeurwaarders. Omnius hanteert voor haar deelnemers een keurmerk om de kennis, vakkundigheid en service te kunnen garanderen. Daarop zal ook periodiek worden getoetst.

Een voorbeeld uit het huidige aanbod: bijstand van een advocaat bij een politierechterzitting kost 845 euro en een gezamenlijk verzoekschrift echtscheiding 1.195 euro. Maar bij een echtscheiding met verweer is de transparantie al snel verdwenen omdat er weer met uurtarieven wordt gewerkt. En die uurtarieven zijn bij veel advocaten nu toch ook transparant?

Voor meer informatie klik hier.