Masterclass nieuwe beslagvrije voet(4 uren)

Logo NBBI

In deze masterclass wordt u online meegenomen in de nieuwe beslagvrije voet berekening. De Wet vereenvoudiging beslagvrije voet is per 1 januari 2021 ingevoerd.

Maar is deze nieuwe beslagvrije voet wel zo eenvoudig? Welke wijzigingen worden ingevoerd en wat betekent dat voor uw dagelijkse werk of praktijk?

In deze interactieve training wordt de nieuwe systematiek behandeld. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Aan het einde van deze training weet welke impact de wijzigingen hebben op uw werk of praktijk en welke verantwoordelijkheden partijen over en weer naar elkaar hebben. 

Doelgroep

Medewerkers van gerechtsdeurwaarderskantoren, bewindvoerders, schuldhulpbureaus of medewerkers van loonadministraties en HR-afdelingen. Ook is deze cursus geschikt voor overige belangstellenden. Voorkennis is geen vereiste.
 
Onderwerpen
  • Nieuwe beslagvije voet berekening
  • Afwijkende regels voor de verhoging en verlaging van de beslagvrije voet
  • De rol van de coördinerende deurwaarder
  • Verrplichte beslagvorgorde
  • Verplichtingen schuldenaar, werkgever en deurwaarder
  • Beslag op toeslagen
  • Cumulatief beslag
  • Kosten
Doelstelling
Aan het eind van de training weet u aan welke verplichtingen u wel en niet moet voldoen en tot welke gerechtsdeurwaarder u zich kunt wenden. Ook begrijpt u welke partij aan welke verplichtingen moet voldoen. U kunt de beslagvrije voet berekenen en weet welke factoren daarop van invloed zijn. U kent de verschillende soorten schuldeisers en weet hoe u daarmee om moet gaan.
 
Werkwijze
Aan de hand van een presentatie en diverse oefeningen wordt de beslagvrije voet besproken en wordt geoefend met het berekenen van de beslagvrije voet. Theorie zal worden afgewisseld met praktijkcases.
 
Tijdstip
De training vindt online plaats in de ochtend of middag. In de agenda staat de tijd vermeld.
 
Docent
Deze training wordt verzorgd door oud-gerechtsdeurwaarder Meint Oosterhof. Met meer dan 20 jaar ervaring in het deurwaardersvak weet hij als geen ander alles uit te leggen over de beslagvrije voet.
 
Inloggen
Voorafgaand aan de online training is er een mogelijkheid om het inloggen te testen.
 
Investering
Deze masterclass van 4 uren kost € 225,- per persoon, inclusief cursusmateriaal en certificaat van deelname (exclusief 21% BTW).  Het cursusmateriaal zal u voorafgaand aan de training worden gemaild.
 
PE punten - uren
Voor deze cursus zijn de volgende uren/punten toegekend:
NBBI: 4 studie uren 
KBvG: 4 PE punten.

 

Inschrijven voor deze cursus